Linser med lax och dill

Serverar: 4 portioner

450 kalorier per portion Utöver att linser och lax bildar en delikat och ovanlig smakkombination är de mycket nyttiga för hjärtat.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 2 msk torrt vitt vin
  • 4 röda paprikor
  • 175 g svarta eller gröna linser
  • 1 stor handfull hackad dill
  • 1 knippe salladslök
  • Pressad citron
  • Peppar
  • Sås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor handfull hackad persilja
  • 1 stor handfull hackad dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 gröna chilifrukter
  • Saft från 2 citroner
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen på folie i en långpanna och skeda över vinet. Vik över folien och baka laxen i 200 graders värme i 15-20 minuter. tills den är genomstekt. Låt den svalna, dela i bitar, täck över och kyl.
    2. Halvera paprikorna och kärna ur dem. Platta ut dem lite och grilla dem i ugnen med skalsidan uppåt tills skalet börjar brynas.
    3. Lägg i en plastpåse, knyt till och vänta några minuter. Ta ut halvorna, skala dem och skär paprikaköttet i 2 cm stora tärningar. Ta vara på saften.
    4. Sås: Kärna ur och hacka chilifrukterna. Lägg alla ingredienser utom oljan i en mixer och kör såsen slät. Häll på oljan lite i sänder och kör försiktigt till blandningen tjocknar.
    5. Lägg linserna i en stor kastrull med rikligt med vatten och koka dem enligt anvisning på förpackningen. Skiva salladslöken tunt. Låt linserna rinna av och lägg i en karott med paprika, dill och nästan all salladslök, peppra efter smak.
    6. Rör ner såsen i de varma linserna och låt den sugas upp. Lägg laxen på linserna och blanda alltsammans försiktigt, pressa över lite citronsaft och strö på resten av salladslöken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben