Linssallad med ljusa russin och koriander

Serverar: 8 portioner

En GI sallad att servera till någon köttbit eller fiskbit. Att blanda russin i linssalladen är både gott och vackert. Byt till vanliga russin om du inte hittar de ljusa.

Ingredienser

  • 5 dl puylinser
  • 2 små finhackade rödlökar
  • 2 dl ljusa russin
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 100 g solrosfrön
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka linserna i rikligt med vatten direkt från påsen eller efter några timmars blötläggning. Koktiden varierar mellan 20 minuter och ner till max 5 minuter för de blötlagda. Det är godast om linserna fortfarande har spänst kvar.
    2. Häll rödlöken i en skål, lägg i russin, koriander och solrosfrön. Blanda olivolja och vinäger och smaka av med salt och peppar. Blanda i dressingen tillsammans med ed färdigkokta linserna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben