Linssoppa med ost och morotstoast

Serverar: 4 portioner

Näring/portion 2 023 kJ, 484 kcal 26 g protein 10 g fett 10 g fibrer

Ingredienser

  • Soppa
  • 1 stor gul lök, ca 150 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 potatisar, ca 300 g
  • 2 dl röda linser
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk spiskummin
  • 2 krm salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • Ost och morotstoast
  • 1 stor morot
  • 100 g fint riven lagrad ost
  • 4 skivor bondbröd, ca 50 g/st
  • Till servering
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och tärna potatisen. Blanda alla ingredienser till soppan i en kastrull och låt koka upp. Sjud sedan långsamt ca 30 minuter. Smaka av med kryddorna. Soppan får gärna vara lite pepparstark!
    2. Skala och riv moroten fint. Blanda moroten med osten. Fördela blandningen på brödskivorna. Gratinera dem i ugnen på 250ºC tills de har fin färg, ca 5 minuter.
    3. Servera soppan rykande het. Pressa lite citron på soppan och njut tillsammans med toasten en kulen mörk kväll!

    Liknande recept

    3.3
    45 min
    5-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben