Lis älggryta

Serverar: 4 portioner

Serveras med ris eller potatis

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av älg
  • 3 st. kabanosskorvar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk senap
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 1 dl grädde
  • Soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 st köttbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i en stekgryta och låt koka med vatten och buljongtärning i ca 1½ tim. Bryn kabanoss, lök och paprika i en stekpanna, som tillsättes i grytan och låt koka med sista halvtimmen.
    2. Blanda crème fraiche och senap och tillsätt detta tillsammans med grädde, soja och kalvfond.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben