Lisas goda grova bröd

Ett underbart gott och nyttigt bröd!

Ingredienser

  • 8 dl rågsikt (eller 4dl grahamsmjöl och 4dl rågsikt)
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl havre/vetekli
  • 1 dl linfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk ljus sirap
  • 5 dl mild yoghurt
  • Solrosfrö
  • Instruktioner

    1. Sätt först ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i lingonsylt, sirap, yoghurt och blanda väl. Smaka gärna degen, den är nästan godare än det färdiga brödet :)
    3. Häll degen i en avlång smörjad bakform och strö över solrosfrön. Du kan blanda i solrosfröna i degen om du så vill, de trillar lätt av det färdiga brödet..
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och låt sen brödet svalna på galler innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    cagu00 27 oktober 2009

    Jättegott och superenkelt. Jag gjorde iordning de torra ingredienserna på kvällen, gick upp tidigt på morgonen gjorde det sista, och så simsalabim hade vi nybakat bröd till frukost.

    LunaTone 1 mars 2010

    Lite mer salt hade varit fint, men annars var det gott:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben