Lite grövre Pain Riche

Serverar: 3 portioner

Lite grövre med rågsikt och gott med vallmofrö på toppen.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 ¾ tsk salt
  • 25 g smält margarin
  • 5 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl
  • Uppvispat ägg
  • Vitt vallmofrö
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet (värmt till 37 grader). Tillsätt margarin, salt, rågsikt och 3 dl vetemjöl. Arbeta degen smidig. Tillsätt ytterligare mjöl tills det blir en fast deg. Låt jäsa i 30 minuter.
    2. Arbeta upp degen. Dela i 3 delar. Rulla ut till längder lika långa som plåten. Låt jäsa i 25 minuter. Snitta med vass kniv på diagonalen, pensla med det uppvispade ägget och strö med vitt vallmofrö. Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12 minuter.

    Liknande recept

    2 h 25 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben