Ljummen äppel- och kanelkaka med vaniljglass
Serverar:
4 portioner
Mums!
Ingredienser
Pajdeg
100 g smör
150 g mjöl
0,5 dl socker
1 äggula + 1 msk vatten
Fyllning
4 äpplen
1,5 dl grädde
1 dl koncentrerad äppeljuice
2 ägg
100 g mandelmassa, grovt riven
0,5 dl farinsocker
2 tsk malen kanel
Till servering
Vaniljglass
Instruktioner
Blanda alla ingredienser till pajdegen till en slät deg och tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ den i frysen i ca 20 min.
Skala, kärna ur och skiva äpplena i 2-3 mm tjocka skivor. Lägg skivorna i botten av pajformen.
Blanda ingredienserna till fyllningen och slå den över äppelskivorna.
Grädda i 200 graders ugnsvärme i ca 35 min, tills pajen är gyllenbrun.
Servera pajen ljummen med vaniljglass.
Liknande recept
Ljummen grekisk kycklingsallad
4.7
20 min
8
1
Ljumna bagels
10 min
4
Ljummen pastasallad med räkor
4
20 min
4
1
Ljummen påsksallad
5
1
Britt-Maries kanelkaka
5
12
2
Italienska Kanelkakor!
4.3
30 min
25
1
Ljummen färskpotatis i curryremoulad
4
Ljummen kycklingsallad med guacamole
5
4
1
Vaniljglass med hjortronsylt och grädde
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!