Ljummen äppel- och kanelkaka med vaniljglass

Serverar: 4 portioner

Mums!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 150 g mjöl
  • 0,5 dl socker
  • 1 äggula + 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 äpplen
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 2 ägg
  • 100 g mandelmassa, grovt riven
  • 0,5 dl farinsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • Till servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till pajdegen till en slät deg och tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ den i frysen i ca 20 min.
    2. Skala, kärna ur och skiva äpplena i 2-3 mm tjocka skivor. Lägg skivorna i botten av pajformen.
    3. Blanda ingredienserna till fyllningen och slå den över äppelskivorna.
    4. Grädda i 200 graders ugnsvärme i ca 35 min, tills pajen är gyllenbrun.
    5. Servera pajen ljummen med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben