Ljummen broccoli-blomkåls-sallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En god sallad från USA

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 msk smör
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl riven cheddarost
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 2 msk rött vin (kan uteslutas)
  • Knappt 1/2 tsk salt
  • 280 g bacon (2 pkt)
  • Instruktioner

    1. Dela broccoli och blomkål i mindre bitar och lägg i en gryta med smör. Tillsätt lite vatten och ångkoka under lock till al´dente (lagom mjuka med tuggmotstånd, ca 5-7min)
    2. Stek baconen knaprig eller tillaga den i ugnen och dela i mindre bitar.
    3. Blanda till en krämig dressing av majonäs, gräddfil, senap, vin och lite salt.
    4. Lägg broccoli-blomkålsmixen i en skål och tillsätt dressingen. Blanda väl för att täcka grönsakerna.
    5. Rör ner ost och den knaperstekta baconen, Spara lite av osten och lägg överst på salladen innan du serverar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben