Ljummen brysselsallad

Serverar: 4 portioner

En ljuvlig sallad som tillsammans med rostat vitt bröd eller kokt nypotatis blir en god och nyttig kvällsmåltid.

Ingredienser

  • 500 g färsk brysselkål
  • 2 små gula lökar
  • 100 g bacon
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • ½ tsk stark senap
  • 2 msk hallon- eller annan fruktvinäger
  • 3 msk solrosolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken fint. Strimla baconet tunt. Ansa brysselkålen och skär ett kryss vid stjälkfästet.
    2. Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull och lägg i brysselkålen. Låt sjuda i buljongen i 10-15 minuter. Rör om då och då. Låt rinna av och spara ½ dl buljong till dressingen.
    3. Stek baconet i en stekpanna tills det är knaprigt. Ta upp baconet med en hålslev och fräs löken i baconfettet tills den mjuknar.
    4. Ta stekpannan från värmen. Häll ner grönsaksbuljongen i stekpannan. Vispa ner senap, vinäger och solrosolja.
    5. Vänd brysselkålen i den ljumma dressingen. Smaka av med salt och peppar och lägg upp salladen på tallrikar. Portionera upp baconet ovanpå brysselkålen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben