Ljummen bulgursallad med kikärter och avokado

Serverar: 4 portioner

Mustig vegosallad med härliga smaker!

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 4 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g krossade tomater, 1 burk
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 burkar kokta kikärter, á 410 g
  • 1 avokado
  • 150 g fetaost
  • 70 g rucola, 1 påse
  • Dressing
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Lägg äggen i kallt vatten och låt koka upp. Koka äggen ca 7 minuter. Spola med kallt vatten, skala och halvera dem.
    2. Gör dressingen. Vispa ihop 2 msk olja, senap, vinäger och 2 msk vatten. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda hälften av dressingen med bulgurn.
    3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs hacket i 1 msk olja. Häll över krossade tomater och tillsätt vinäger. Låt koka ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ner avrunna kikärter och låt dem bli varma.
    4. Skala, halvera och kärna ur avokadon. Lägg bulgur i botten på en tallrik. Lägg på kikärtsblandning, halverade ägg, skivad avokado, tärnad fetaost och rucola. Ringla över resten av dressingen och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben