Den brynta getosten serveras på en bädd av fräsch, späd spenat och tarneras med tomater, rostade pinjenötter och basilikapesto.
Ingredienser
250 g färsk spenat
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
2 tsk färskpressad citronsaft
75 g pinjenötter
1 dl + 1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
150 g cocktailtomater
200 g getostrulle
Instruktioner
- Ansa och skölj spenaten väl i iskallt vatten. Lägg upp spenatbladen fint på fyra assietter.
- Ta av och skölj basilikabladen och skaka dem torra i en handduk. Lägg basilikabladen i en mixer. Skala vitlöksklyftorna. Lägg vitlök, citronsaft, basilikablad och hälften av pinjenötterna i en mixer och mixa till en slät puré.
- Låt mixern gå och tillsätt 1 dl olivolja i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt 1 msk vatten om peston är för tjock. Klicka ut på spenatbladen.
- Skölj och halvera tomaterna. Fördela på spenaten. Rosta resten av pinjenötterna under omrörning i en torr stekpanna tills de börjar bli gyllene. Strö sedan över spenatbladen.
- Skär getosten i 4 skivor. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna på medelvärme. Bryn getostskivorna 2 minuter på varje sida. Lägg en skiva getost mitt på varje assiett och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)