Ljummen chèvre på spenat

Serverar: 4 portioner

Den brynta getosten serveras på en bädd av fräsch, späd spenat och tarneras med tomater, rostade pinjenötter och basilikapesto.

Ingredienser

  • 250 g färsk spenat
  • 1 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 75 g pinjenötter
  • 1 dl + 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 150 g cocktailtomater
  • 200 g getostrulle
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj spenaten väl i iskallt vatten. Lägg upp spenatbladen fint på fyra assietter.
    2. Ta av och skölj basilikabladen och skaka dem torra i en handduk. Lägg basilikabladen i en mixer. Skala vitlöksklyftorna. Lägg vitlök, citronsaft, basilikablad och hälften av pinjenötterna i en mixer och mixa till en slät puré.
    3. Låt mixern gå och tillsätt 1 dl olivolja i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt 1 msk vatten om peston är för tjock. Klicka ut på spenatbladen.
    4. Skölj och halvera tomaterna. Fördela på spenaten. Rosta resten av pinjenötterna under omrörning i en torr stekpanna tills de börjar bli gyllene. Strö sedan över spenatbladen.
    5. Skär getosten i 4 skivor. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna på medelvärme. Bryn getostskivorna 2 minuter på varje sida. Lägg en skiva getost mitt på varje assiett och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben