Choklad och hallon är en oslagbar kombination.
Denna förföriska kaka gräddas medan gästerna väntar och serveras ljummen.
Ingredienser
300 g mörk choklad, 70%
120 g osaltat smör
8 ägg
2 dl socker
200 g hallon
Garnering
Hallon
Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°
Smöra 8 ugnsfasta små formar.
Fördela hallonen i formarna, spara de finaste till garnering.
Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i mikrovågsugn eller över vattenbad.
Vispa ägg och socker lätt och rör bestämt ner äggvispet i den smälta chokladen.
Rör blandningen till en jämn smet.
Fyll formarna med smet nästan ända upp.
Låt vila i kylen till gräddning.
Grädda formarna i cirka 8-10 minuter.
Chokladkakan skall precis lyfta men fortfarande vara rinnande i mitten.
Garnera med hallon och pudra över lite florsocker.
Servera genast.