Ljummen fetatoast med dillig gurksalsa

Serverar: 4 portioner

Att värma fetaosten gör verkligen underverk för den goda smaken.

Ingredienser

  • 4 skivor ljust bröd i tunna skivor, gärna surdeg, eventuellt glutenfria
  • 200 g fetaost
  • 15 cm gurka
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 msk hackad dill
  • 2 msk hackad mynta
  • 1½ msk färskpressad citronjuice
  • Olivolja, gärna smakrik sort
  • Honung att ringla över
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Bryt fetaosten i 4 bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter, osten ska få lite färg och bli genomvarm.
    3. Dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda gurka, chili, örter och citronjuice.
    4. Rosta bröden gyllene i brödrost eller i ugnen några minuter.
    5. Lägg bröden på en skärbräda eller assietter och ringla över 2 msk olivolja. Lägg den varma fetaosten på bröden, bred eventuellt ut den lite. Toppa med gurksalsan och ringla över honung. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben