Ljummen greksallad

Serverar: 4 portioner

En god sallad som passar till grillad kött eller fisk. Som är väldigt populär här hemma doftar underbart. Brukar strö över ruccola efter den varit i ugnen och innan serveringen.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 2 paprikor, gärna gula
  • 4 tomater
  • ½ gurka, inkråmet urskrapat
  • 200 g grekisk fetaost
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk färsk oregano
  • 1 msk balsamvinäger
  • Lite strimlad färsk basilika
  • Svarta oliver, gärna Kalamata
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär paprika, tomater, gurka och lök i små bitar. Blanda alla grönsaker med oliverna och osten. Krydda med salt, peppar, basilika och oregano. Droppa över vinäger och lite olja. Lägg i en ugnsfast form och baka i ugnen i 150º i ca 15 minuter tills salladen är ljummen och fetaosten smält en aning.
    2. Alternativt kan du forma en ”skål” av folie, lägga salladen däri och värma den på grillen samtidigt som du grillar köttet eller fisken.
    3. Gott till är en bakad potatis fylld med en örtkräm eller vitlöksmör. Den kräver dock en tidig start på grillen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben