Ljummen kycklingsallad med nektariner

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Den här kycklingsalladen kan göras matigare med bulgur eller couscous kokt i grönsaksfond eller -buljong. Nektariner i salladen är så gott och passar kanon tillsammans med de övriga smakerna.

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 6 skivor prosciutto
  • Finrivet skal från en citron
  • 3 msk olivolja
  • 20 salviablad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Flytande smör/rapsolja
  • 225 g färdigskuren och sköljd sallad i påse
  • 6 mogna nektariner
  • 75 g sockerärtor
  • 3 dl svarta oliver
  • 1 tsk balsamicovinäger
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden av olivolja, citronskal och tio blad strimlad salvia. Marinera kycklingfiléerna i marinaden i ca 15 minuter.
    2. Häll salladen i en salladsskål. Strimla sockerärtorna. Skär nektarinerna i bitar. Blanda salladen med sockerärtor, nektariner och oliver.
    3. Dela kycklingfiléerna på längden. Dela prosciuttoskivorna på längden. Linda en halv skinkskiva runt varje kycklingbit.
    4. Hetta upp lite smör/rapsolja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg runt om tills den blir klar, ca 5 minuter.
    5. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp på skärbräde och låt svalna lite grand.
    6. Fräs salviabladen i samma panna när kycklingen har tagits bort, max ungefär en minut. Låt ev rinna av på hushållspapper. Strimla salviabladen.
    7. Skiva kycklingen i bitar lite på snedden. Blanda kyckling och frästa salviablad med salladen.
    8. Servera med bulgur, couscous eller bara bröd och balamico att ringla över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben