Ljummen potatissallad med fetaost, lök och tomat

Serverar: 4 portioner

Väldigt god potatissallad.

Ingredienser

  • 1 förp fetaost
  • 10 potatisar
  • 5 tomater
  • 2 rödlökar
  • Basilika färsk
  • Olivolja
  • Svartpeppar nymald
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 º. Tvätta och klyfta potatisen med skalet kvar (går även med frysta potatisklyftor). Placera klyftorna i en långpanna med olivolja i botten, ställ dem på skalsidan så slipper du vända dem och de fastnar garanterat inte! Baka dem tills de fått ordentligt gyllenbrun yta, ca 30-45 minuter. Varva varma potatisklyftor med smulad fetaost, lökringar, tomatklyftor och färsk basilika. Ringla över olivolja, kvarna över lite svartpeppar. Servera ljummen till grillat kött eller som ensam vegetarisk rätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Matlotta 4 augusti 2008

    Mycket god till grillat toppade med svarta oliver blev både gott och såg läckert ut

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben