Ljummen quinoasallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Fräscht och smakrikt. Chèvren kombineras perfekt med balsamvinägern och ruccolasalladen.

Ingredienser

  • 3 dl quinoa
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 liten rödlök
  • 1 fänkål
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 100 g ruccola
  • 150 g chèvre
  • Instruktioner

    Skölj quinoan i hett vatten. Koka den sedan i buljongen i ca 15 minuter. Skala löken. Skiva löken och fänkålen fint. Skär tomaterna i halvor. Blanda vinäger, olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Blanda med lök, fänkål och tomat. Häll av buljongen från quinoan. Vänd ihop med ruccola och grönsakerna. Servera med smulad chèvre.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben