Ljummen teriyakisallad

Serverar: 2 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 250 g strimlad färsk skinka eller lövbiff
  • 1 msk neutral olja
  • 150 g haricot verts
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl strimlad salladslök (35 g)
  • 100 g färska böngroddar (2½ dl)
  • 150 g isbergssallad
  • Tillbehör
  • lime
  • 4 vetetortillas eller 60 g grovt bröd (2 skivor)
  • Instruktioner

    1. Stek hastigt köttstrimlorna i het olja så att de får färg.
    2. Tillsätt bönor, teriyakisås och soja. Koka upp, vänd därefter ner salladslök och böngroddar.
    3. Strimla ellet bryt salladen i bitar och lägg på ett fat. Häll det varma över och garnera med lime klyftor. Servera.
    4. Ca 450 kcal varav ca 11 g fett, 51 g kolhydrater, 35 g protein.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben