Ljummen Toscansk pastasallad

Serverar: 4-6 portioner

Många goda smaker.

Ingredienser

  • 500 g valfri pasta
  • 400 g konserverade kronärtskockshjärtan utan spad
  • 10 skivor lufttorkad skinka
  • 80 g soltorkade tomater
  • 15 g färsk basilika
  • 70 g ruccola
  • 40 g rostade pinjenötter
  • 50 g svarta oliver utan kärnor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente, låt den rinna av i durkslag och häll över i en serveringsskål. Rör ihop dressingen och vänd ned i pastan.
    2. Strimla skinkan och bräck den snabbt i stekpanna.
    3. Strimla tomaterna, basilikan och ruccolan och rör ned i pastan tillsammans med skinkan, kronärtskockshjärtan och oliverna. Smaka av med salt och svartpeppar och strö pinjenötterna överst.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben