Ljus viltfond

Ingredienser

  • 2 kg ben och paryrer (puts)
  • 3 liter vatten
  • salt
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 selleristjälk
  • 2 gula lökar
  • 1 palsternacka
  • 6 vitpepparkorn
  • Kryddbukett av
  • 1 persiljekvist
  • 1 timjanskvist
  • 1 lagerglad
  • 1 liten kryddnejlika
  • Instruktioner

    Lägg benen i kallt vatten så att de blir vita. Ta upp dem och lägg dem i en stor gryta. Häll på det kalla vattnet och låt det koka upp på svag värme. Skumma väl under tiden. Häll bort vattnet och tillsätt nytt kallt vatten. Ansa och skiva grönsakerna. Tillsätt dem, kryddor och kryddbukett. Låt koka i minst 5-6 timmar. Skumma väl under hela tiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben