Perfekt bröd att rosta och att ha till varma mackor. Passar utmärkt för dig som följer en lågkolhydratkost eller för dig som helt enkelt inte tål gluten.
Ingredienser
50 g smör
8 stora eller 10 små ägg
1 dl riven, fet ost (gärna lagrad)
½ dl kokosnötsmjöl
2 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
3 msk fiberhusk
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
Garnering
Vallmofrön
Instruktioner
Sätt ugnen på 190 grader.
Smält smöret. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke ca 3 minuter med elvisp. Tillsätt smör och riven ost. Blanda ihop allt ordentligt.
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda noga ner dem i smeten. Fodra en brödform, 1½ liter med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i formen.
Strö över vallmofrön och grädda brödet mitt i ugnen tills det har fått fin färg, ca 50 minuter.
Stjäl upp det på ett galler och låt svalna under bakduk.