Ljust formbröd

Serverar: 1 portioner

Perfekt bröd att rosta och att ha till varma mackor. Passar utmärkt för dig som följer en lågkolhydratkost eller för dig som helt enkelt inte tål gluten.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 8 stora eller 10 små ägg
  • 1 dl riven, fet ost (gärna lagrad)
  • ½ dl kokosnötsmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 3 msk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnering
  • Vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader.
    2. Smält smöret. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke ca 3 minuter med elvisp. Tillsätt smör och riven ost. Blanda ihop allt ordentligt.
    3. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda noga ner dem i smeten. Fodra en brödform, 1½ liter med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i formen.
    4. Strö över vallmofrön och grädda brödet mitt i ugnen tills det har fått fin färg, ca 50 minuter. Stjäl upp det på ett galler och låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 25 min
    10
    12
    4.7
    1 h 40 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben