Ljuvlig marängrulle med citron

Serverar: 6-8 portioner

Den söta marängen, den syrliga lemon curden och färska blåbär är en oslagbar kombination. Glutenfri.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 50 g sötmandel, mald
  • 2 tsk Maizena majsstärkelse
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ dl mandelspån
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd
  • Garnering
  • Färska blåbär
  • Citronskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
    2. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en skål av glas eller rostfritt stål. Vispa i sockret, lite i taget och vispa tills det bildas styva toppar. Vänd ner den malda sötmandeln, Maizena och vinäger.
    3. Bred ut marängen till en rektangel, ca 23x30 cm, på plåten. Strö mandelspånen över marängen. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut bottnen och låt den svalna. Stjälp upp marängen på ett bakplåtspapper och dra av bakplåtspapperet marängen gräddats på.
    4. Vispa grädden fast. Bred lemon curd över marängen och fördela 3/4 av grädden över. Rulla ihop marängen från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Lägg rullen i frysen ca 2 timmar innan servering.
    5. Garnera tårtan med resterande grädde, färska blåbär och citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben