Ljuvlig päronkaka med nötchoklad

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Saftig och god, man kan göra den på pulverkaka eller efter eget sockerkaksrecept.

Ingredienser

  • 1 pkt Kungsörnens sockerkaksmix (420 g)
  • 2 dl vatten
  • 125 g schweizernötchoklad
  • 1 Päron
  • Instruktioner

    1. Grovhacka chokladen och gör smeten enligt beskrivning. Rör ner chokladen i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form 1½ l, gärna avlång.
    2. Skär päronet i klyftor och stick ner dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i 50 minuter. Prova med sticka.
    3. Låt stå en stund innan den stjälps upp på galler. Låt svalna helt innan den skäres upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben