Ljuvliga glutenfria tekakor

Serverar: 10-12 portioner

Lite söta och luftiga tekakor som är oemotståndliga med smör och ost. Äts helst nybakade när de knappt fått svalna.

Ingredienser

  • 1 dl mjölk, varm
  • 1 dl rena havregryn
  • 50 g jäst
  • ½ dl rapsolja
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • 3 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 msk fiberhusk
  • ½ dl hel hirs
  • 3 dl rismjöl
  • 3 dl majsmjöl
  • 4 dl bovetemjöl
  • Pensling
  • 1 ägg, uppvispat
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk och havregryn och låt blandningen dra i en bunke i 10 minuter. Smula jästen och rör ut med olja och fingervarmt vatten. Tillsätt sirap, salt, fiberhusk , hirs och blandningen och låt vila ytterligare 5 minuter. Blanda i mjölet och arbeta till en deg. Låt jäsa övertäckt i 25 minuter.
    2. Ta upp degen och forma 10-12 runda tekakor, antingen genom att rulla bullar och platta till lätt, eller kavla ut degen och stansa ut rundlar. Lägg alla tekakor på bakplåtspapperklädd plåt och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa i 45 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Pensla tekakorna med ett uppvispat ägg och grädda ca 8 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben