Den här pajen bjöd min kompis mig på en höstkväll och det var det godaste jag har ätit! Fantastiskt god med de färska tomaterna och peperonifrukterna med den goda tacosmaken. Ett måste!
Ingredienser
Pajskal
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
1,5 dl mjölk
Fyllning
500 g köttfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
Sås
5 st färska tomater
2-6 st peperonifrukter
1 burk crème fraiche
2 msk majonnäs
2 dl riven ost
Instruktioner
Ställ ugnen på 200°.
Blanda samman alla ingredienser för pajskalet och tryck ut det i en stor, djup pajform. Förgrädda skalet i 10 minuter. Låt sedan svalna litet.
Hacka och bryn löken och tillsätt köttfärsen. Stek så det blir smuligt och brunt, tillsätt sedan vatten och kryddpåsen. Häll i skalet.
Gör sedan såsen. Hacka färska tomater och peperoni och låt rinna av i ett durkslag. Blanda sedan det avrunna med majonnäs, crème fraiche och ost, och bred över köttfärsen.