Löjrom på rostade färskpotatisar

Serverar: 4 portioner

God förrätt till midsommar.

Ingredienser

  • 200 g löjrom
  • 1 kg färskpotatis
  • ½ dl olivolja
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 knippe färsk dill , finhackad
  • 1 knippe färsk gräslök, finhackad
  • salt
  • peppar
  • en nypa socker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader Tvätta och dela färskpotatisen. Gröp ur en liten grop upptill på den halverade potatisen Skär även bort en liten bit av botten så att den står stadigt Vänd potatisarna i lite olivolja och sätt dem på en plåt
    2. Salta, peppra och rosta dem i ugnen tills de är gyllenbruna och mjuka. Ta ut potatisarna och låt dem svalna. Blanda creme fraiche med dill och gräslök. Smaka av med socker salt och peppar
    3. Lägg en klick creme fraiche på potatisarna och toppa med löjrom Garnera med dill och gräslök

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben