Lök och baconpaj

En supergod smakrik paj med ingredienser som det är lätt att ha hemma.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 4-5 gula lökar
  • Smör till stekning
  • 100 g bacon
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 2 msk klippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den ligga kallt ca 1 timme.
    2. Kläd en pajform med degen. Pricka den med hjälp av en gaffel och förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen i 200 grader.
    3. Skala och skiva löken. Stek den mjuk och glansig i lite matfett. Strimla baconet och stek den knaprigt. Låt den rinna av på hushållspapper.
    4. Vispa samman ägg, mjölk och klippt gräslök. Lägg lök och bacon i pajskalet. Strö över osten. Häll över ägg-mjölkblandningen och grädda pajen mitt i ugnen i 225 grader ca 20-25 minuter eller tills allt har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben