Lök och olivtårta

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 gula lökar, ca 400 g
  • smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 4 ägg
  • 2 dl gratängost
  • 100 g svarta oliver
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken mjuk i smör i en stor stekpanna på svag värme. Rör ner grädden och krydda med salt, peppar och timjan. Låt det koka ca 10 min. och därefter svalna. Rör ner äggen i lökröran och häll alltsammans i en smord ugnssäker form, 23 cm diameter. Lägg i oliverna och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben