Fettsnålare variant. Innehåller ägg och kesella istället för grädde.
Ingredienser
2 gula lökar
1 purjolök, ca 125 g
500 g potatis
2 ägg
250 g kesella
½ dl hackad persilja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost
Instruktioner
Skala och skiva löken, skölj och strimla purjolöken. skala och skiva potatisen. Förväll lök, purjolök och potatis i lättsaltat vatten tills potatisen är knappt mjuk ca 10 minuter. Häll av kokvattnet och lägg lök och potatis i en ugnssäker form. Hit kan rätten förberedas. Låt rätten i så fall kallna.
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, kesella, persilja, salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna i formen. Lyft lite i grönsakerna så att äggstanningen tränger ner. Strö över osten.
Gratinera rätten i mitten av ugnen tills den blivit genomvarm och fått fin färg, ca 15-20 minuter.