Lök- och potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

Fettsnålare variant. Innehåller ägg och kesella istället för grädde.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 purjolök, ca 125 g
  • 500 g potatis
  • 2 ägg
  • 250 g kesella
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken, skölj och strimla purjolöken. skala och skiva potatisen. Förväll lök, purjolök och potatis i lättsaltat vatten tills potatisen är knappt mjuk ca 10 minuter. Häll av kokvattnet och lägg lök och potatis i en ugnssäker form. Hit kan rätten förberedas. Låt rätten i så fall kallna.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, kesella, persilja, salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna i formen. Lyft lite i grönsakerna så att äggstanningen tränger ner. Strö över osten.
    3. Gratinera rätten i mitten av ugnen tills den blivit genomvarm och fått fin färg, ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben