Det här söta brödet är fyllt av nyttigheter från havregryn. Brödet är ett ljuvligt mellanmål alla tider på dagen.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
3½ dl havregryn
25 g hackad mandel
3 lätt vispade ägg
2½ dl filmjölk
1 dl lönnsirap
50 g smält margarin
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en brödform, ca 20x9 cm.
Sikta ner mjöl och bakpulver i en skål och rör ner havregryn och mandel. Gör en grop i mitten.
Blanda ägg, filmjölk, lönnsirap och margarin i en separat skål. Rör ner äggblandningen i mjölblandningen, lite i taget, med en slev tills det precis blandats.
Häll smeten i formen och grädda 35-40 minuter tills brödet är gyllene. Använd en provsticka för att se om brödet är färdigt. Stick stickan i mitten av brödet och dra upp den, stickan ska då vara ren och inte kladdig. Låt brödet svalna 10 minuter i formen. Vänd sedan upp brödet på ett galler och låt svalna helt. Skiva och servera.