Lönnsirapsmarinerad rökt fläskkotlett - LCHF

Serverar: 8 portioner

Tid: 5 timmar 10 minuter

En ny förälskelse har jag hittat i Bradley Smokers rökkryddor. Här rökte vi en bit benfri fläskkotlett som förbehandlats med Bradleys Maple Curing, en blandning av nitritsalt och kryddor med en stark ton av lönnsirap. I sanningens namn rökte vi två bitar, den ena åt vi upp på en eftermiddag, så god blev den.

Ingredienser

  • 2 bitar a 1 kg benfri fläskkotlett
  • 3 msk Bradley Maple Curing (Lönn salt-kryddor)
  • 15 briketter Bracley Smoker äpple
  • Instruktioner

    1. Dag 1. Lägg köttet i en rejäl plastpåser och häll på kryddorna. Gnid in ordentligt, överallt. Gnugga in. Knyt ihop påsen och lägg i en bunke i kylen. Vänd morgon och kväll.
    2. Dag 2. Vänd morgon och kväll.
    3. Dag 3. Värm röken till maxtemperatur innan du lägger in köttet. Rök sedan på 99 graders värme i ca 5 timmar. Använd köttermometer. När temperaturen i mitten av köttet når 73-74 grader är det färdigt.
    4. Efter som det är så lite socker i den torra marinaden, och det mesta rinner iväg med köttsaften, är detta tveklöst en LCHF/GI-rätt. Ät tunnskivat direkt eller med en sallad.
    5. Bon apetit

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben