Lönnsirapsmarinerad rökt fläskkotlett - LCHF
En ny förälskelse har jag hittat i Bradley Smokers rökkryddor. Här rökte vi en bit benfri fläskkotlett som förbehandlats med Bradleys Maple Curing, en blandning av nitritsalt och kryddor med en stark ton av lönnsirap.
I sanningens namn rökte vi två bitar, den ena åt vi upp på en eftermiddag, så god blev den.
Ingredienser
2 bitar a 1 kg benfri fläskkotlett
3 msk Bradley Maple Curing (Lönn salt-kryddor)
15 briketter Bracley Smoker äpple
Instruktioner
- Dag 1.
Lägg köttet i en rejäl plastpåser och häll på kryddorna. Gnid in ordentligt, överallt. Gnugga in. Knyt ihop påsen och lägg i en bunke i kylen. Vänd morgon och kväll.
- Dag 2.
Vänd morgon och kväll.
- Dag 3.
Värm röken till maxtemperatur innan du lägger in köttet. Rök sedan på 99 graders värme i ca 5 timmar. Använd köttermometer. När temperaturen i mitten av köttet når 73-74 grader är det färdigt.
- Efter som det är så lite socker i den torra marinaden, och det mesta rinner iväg med köttsaften, är detta tveklöst en LCHF/GI-rätt. Ät tunnskivat direkt eller med en sallad.
- Bon apetit
Liknande recept
Kommentarer (0)