Lövbiff med brynt svampblandning, gräslöks- och senapssås

Serverar: 4 portioner

Festmat.

Ingredienser

  • 4 lövbiffar á ca 160 g
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 200 g ostronskivling, strimlade
  • 2 rödlökar, strimlade
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Gräslöks- och senapssås
  • 1 kruka gräslök, hackade (spar några strån till garnering)
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Potatis- och persiljeomelett
  • 2 små bakpotatisar, fintärnade
  • 1 kruka bladpersilja, hackad
  • 8 ägg
  • Smör att bryna i
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Lövbiff: Bryn champinjoner, ostronskivling och rödlök i smör. Salta och peppra. Banka ut lövbiffarna, salta på dem och lägg svampblandningen på. Vik ihop och stek försiktigt på båda sidor och salta.
    2. Gräslöks- och senapssås: Koka upp grädden och blanda i gräslök och senap. Koka tills såsen blir simmig. Mixa, sila och smaka av med salt och vitpeppar.
    3. Potatis- och persiljeomelett: Bryn potatisen i smör och strö över persiljan. Vispa äggen med en gaffel och tillsätt dem. Rör runt och låt stelna. Eventuellt görs flera mindre portionsomeletter.
    4. Vid servering: Stjälp upp omeletten på tallrikar, lägg på biffen med sin fyllning och slå såsen runt om. Garnera med några gräslöksstrån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben