Lövbiff med friterad palsternacka

Serverar: 4 portioner

Gör gammalt till nytt och plocka fram den goda palsternackan ur glömskan. Här tillreder du den på modernt vis, strimlad och friterad i en wokgryta. Dess lena, lite söta smak är utsökt till stekt lövbiff.

Ingredienser

  • 4 palsternackor, ca 600 g
  • 5 dl vatten
  • 1 3/4 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 3-4 msk matolja, t ex rapsolja
  • 4-8 skivor lövbiff, ca 500 g
  • Vit- eller svartpeppar
  • Hackad persilja eller persiljekvistar
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka palsternackorna rena. Koka upp vatten och 1 tsk salt och koka dem knappt mjuka, ca 12 minuter. Känn med en provsticka i den tjockaste delen. Häll av vattnet och låt kallna. Förbered gärna hit i god tid.
    2. Skrapa eller skala palsternackorna och skär dem i ganska griva strimlor. Häll vetemjölet i en skål, lägg i palstenacksstrimlorna och mjöla in dem väl.
    3. Värm hälften av matoljan i en wok eller stekpanna. Skaka av överflödigt mjöl och fritera palsternackorna till fin färg, ca 2 minuter.
    4. Häll upp resten av oljan i en stor stekpanna och stek lövbiffarna ca 1½ minut. Strö på salt och mal peppar över. Servera köttet med palsternackan på tallrikar eller direkt ur grytan. Strö över persilja.
    5. Servera med potatismos, ärter eller broccoli och senap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben