Lövbiffspanna med kantareller och ädelost

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Inget är så vackert och gott som kantareller, allra helst om man plockat dem själv. Tillsammans med lövbiff och ädelost får du en härligt matig panna att sätta på bordet inför helgen.

Ingredienser

  • 700 g lövbiff
  • Smör eller margarin till stekning
  • 1 gul lök
  • 150 g rensade färska kantareller eller motsvarande mängd på burk
  • 1 broccolihuvud
  • 1 ask cocktailtomater
  • 2 dl kraftig kalvbuljong
  • 2 dl mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g ädelost
  • Instruktioner

    1. Strimla lövbiffen i ca 1 cm breda strimlor. Hetta upp smöret i en rymlig stekpanna. Lägg inte i köttet förrän smöret skiftar mot brunt. Låt köttet få fin färg innan du börjar röra om i pannan.
    2. Skala och skär löken i bitar och lägg i stekpannan tillsammans med kantarellerna. Tillsätt broccolin i små buketter och halverade minitomater. Häll på buljongen och grädden och låt allt koka ca 5 - 6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Smula ned osten och låt koka upp.
    3. Servera med ugnsbakade potatishalvor eller hasselbackspotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Pankan 13 april 2009

    Helt fantastiskt god gryta... Vi använde våra sista självplockade kantareller och njöt verkligen. Tack och lov fick vi god lunch på rester nästa dag..

    lindaloppan_olsson 7 september 2010

    Underbar och lättgjord gryta som vi gjort flera gånger!

    Malen62 11 april 2011

    Detta var verkligen gott!

    Lindanemon 29 november 2012

    Jättegott! Piffade till det ytterligare med lite soya och sweet chili.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben