Lövbiffswok à la Thailand

Serverar: 4 portioner

Kokosmjölk och currypasta är en vinnande kombination i den här thailändska woken.

Ingredienser

  • Ca 500 g lövbiff
  • 2 morötter
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sesamfröolja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 ask minimajs
  • 2½ dl kokosmjölk
  • 1-2 msk röd currypasta
  • Salt
  • Peppar
  • Ev buljong
  • Kokt jasminris
  • Instruktioner

    1. Skär lövbiffen i strimlor. Skala och skär morötterna, bleksellerin, löken och vitlöken i tunna skivor.
    2. Hetta upp oljorna i en wokpanna eller stekpanna och stek lövbiffen gyllenbrun på riktigt hög värme. Rör inte för mycket för då vattnar sig köttet.
    3. Lägg i grönsakerna och låt steka med i några minuter.
    4. Häll på kokosmjölken och klicka ner currypastan. Låt småputtra några minuter, salta och peppra. Spä ev med lite buljong om du tycker att såsen blir för tjock. Servera med kokt jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben