Looks goda bullar

Det är fyllningen som är finessen i bullarna.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl filmjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • Fyllning
  • 75 g kallt smör
  • 125 g mandelmassa
  • 1 dl russin
  • Pensling
  • Ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och häll i mjölken och filmjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke, tillsätt degspadet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en blank och smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter. Dela degen i två delar och kavla ut till rektanglar. Hyvla det kalla smöret med en osthyvel och lägg i mitten av degplattan. Riv mandelmassan grovt över smöret. Strö sist över russinen. Vik ihop degen från varje sida så att kanterna möts på mitten över fyllningen. Tryck till skarven. Skär i ca 2 cm breda remsor och forma remsorna till knutar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    2. Ugn 250 grader Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsockker. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben