Lottas köttgryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket god!

Ingredienser

  • 800 g grytbitar av gris el nöt
  • 1 gul lök
  • 1 stor burk champinjoner
  • Vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 morötter
  • 1 burk minimajs
  • Kalvfond
  • Vinbärsgelé
  • Salt
  • Peppar
  • Såskulör
  • Maizena redning
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Stek den mjuk i smör i en gryta. Putsa grytbitarna om det behövs och skär dem om det behövs. Stek dem tillsammans med löken så de får en stekyta. Häll i champinjonerna och tillsätt buljongtärningen. Tillsätt så mycket vatten att det täcker köttet. Låt koka i ca 1 timme på svag värme. Känn på köttet så att det är mört.
    2. Skala morötterna och skär dem i skivor. Lägg ner dem i grytan när det är ca 15 min kvar. Häll i grädden och låt den koka med. Smaka av med kalvfond, salt, peppar och gelé. Red såsen till önskad tjocklek.
    3. Dela minimajsen på 3 och lägg i mot slutet. De ska bara bli varma.
    4. Servera med ris.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben