Luftig och lätt spenatomelett

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

God smalmat. Spenatomeletten ger ca 140 kcal per portion.

Ingredienser

  • 1 pkt djupfryst hel spenat, ca 225g
  • Salt
  • Muskot
  • Ev. 1 tsk smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 2 msk vatten eller grädde
  • 1/4 tsk salt
  • Vitpeppar
  • Till stekning
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • Garnering
  • 3 tomater
  • Instruktioner

    Tina och värm spenaten med lite salt och riven muskot. Tag ev också med lite matfett. Skilj äggulor och vitor. Blanda gulorna med vatten eller grädde och krydda med salt och peppar. Vispa vitorna till hårt skum och rör ner dem försiktigt i äggulesmeten. Hetta upp en liten klick matfett i stekpannan och grädda en stor eller flera portionsstora omeletter. Lägg på spenaten när äggsmeten stelnat lite och vänd upp den färdiga omeletten på varmt serveringsfat. Lägg tomat klyftor som garnering vid sidan av omeletten.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben