Lussans bullar

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En variant på saffransbröd som är såå väldigt gott! Lätta, luftiga och saftiga blir dessa bullar. Måste provas!

Ingredienser

  • 1 kuvert saffran (0,5 g)
  • ½ tsk salt
  • 75 g rumsvarmt smör i små tärningar
  • 2 ½ dl Mjölk
  • ½ paket jäst för söta degar (25 g)
  • 1 dl vit baksirap
  • 1 ägg
  • 9-10 dl Manitoba cream (mjöl från Finax)
  • Till pensling
  • Strösocker
  • 75-100 g smör
  • Instruktioner

    1. Stöt saffran med saltet i en mortel. Värm mjölken till 37°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut det i lite av mjölken. Häll i resten av mjölken och saffran. Tillsätt sirap och ägg. Tillsätt smörtärningarna och häll i det mesta av mjölet och arbeta till en jämn och smidig deg, den får gärna vara lite kladdig för bästa resultat. Låt jäsa övertäckt med bakduk i ca 40 min.
    2. Sätt ugnen på 250°. Ta upp den jästa degen på mjölat bord. Arbeta samman den och dela sedan i 40 bitar. Rulla dem till runda bullar. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 20 min. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 7-8 min. Låt svalna. Häll socker i en liten skål. Smält smöret i en kastrull. Doppa de nygräddade bullarna i smöret och doppa dem i sockret. Kan frysas.
    3. Ät och njut!
    4. Fuska INTE! Använd smör och snälla använd Manitoba cream (finns på välsorterade mataffärer). Bullarna blev väldigt lätta, luftiga och saftiga med detta mjöl. Som vetemjöl special fast mycket bättre. Använd gärna 2 paket saffran, det ska jag testa nästa gång.
    5. När man bakar saffransbröd ska man försöka vara försiktig med mjölet, dvs använd inte mer mjöl än nödvändigt så bullarna inte blir torra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben