I dessa lussebullar skall jästen i näst sist. Varken lösas i mjölk eller smör. Arbeta ihop degen i maskin i 10 minuter.
Ingredienser
1,2 kg vetemjöl = 2liter
1 g saffran
½ tsk salt
2 dl vit sirap
1 ägg
200 g mjukt smör
50 g jäst för söta degar
250 g kesella1%
5 dl mjölk 37 grader
Garnering
Ägg
Russin
Instruktioner
- Häll det mesta av mjölet, saffran, salt, sirap och ägg i köksmaskinen. Klicka ner rumsvarmt smör. Smula ner jästen och tillsätt kesella och mjölk.
Låt degkrokarna arbeta i 10 minuter på låg hastighet.
- Tillsätt ev mer mjöl. Det skall bli en smidig deg, lika mjuk som öronsnibbar!
- Låt degen jäsa i 30 minuter till dubbel storlek.
Knåda ihop degen med degkrokarna och ta upp den på mjölat bakbord. Dela degen i 4 bitar och varje bit i 16 bitar, som rullas ut i längder och sedan snurras ihop till traditionella lussebullar.
- Garnera bullarna med russin och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar, jäs under bakduk 20-30 minuter. Pensla med ägg. Grädda 8-10 minuter mitt i ugnen. Ugnstemperatur 225 grader.
- Låt svalna på galler under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Kul med julbak
Ställ till med julbak tillsammans med goda vänner under en dag i bö...
Bli bättre i köket - Baka godare saffransbröd
Tyvärr tycker många att köpta lussekatter och saffransbröd faktiskt är...
Tack för ett toppenrecept ! Helt underbar deg att baka med . Det blev lussekatter för min del, mina 3 pojkar bidrog med julspöken, lussemonster osv.
hur många grader???????????????????????????????????????????????????????????