Lussekatter

Serverar: 30 portioner

Saftiga saffransbullar.

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 100 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 gram saffran (= 2 paket)
  • 250 gram kesella lätt
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 17 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl russin
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, låt blandningen bli fingervarm. 2. Smula sönder jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör om tills jästen smälter. 3. Tillsätt övriga ingredienser, utom garneringen, och blanda till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. 4. Knåda degen lätt och dela den i 30 bitar. Rulla bitarna till ca 15 cm längd och snurra ihop dem till lussekatter. Stoppa ett russin i varje ända av bullarna och låt dem jäsa övertäckta på plåt med bakplåtspapper. 5. Sätt ugnen på 225 grader. 6. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 20 min
    25
    6
    3.8
    2 h 30 min
    3-4
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kul med julbak
    Ställ till med julbak tillsammans med goda vänner under en dag i bö...

    Bli bättre i köket - Baka godare saffransbröd
    Tyvärr tycker många att köpta lussekatter och saffransbröd faktiskt är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben