Lussekatter

Serverar: 45 portioner

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g mjölkfritt margarin
  • 1,8 dl vit sirap
  • ca 16 dl vetemjöl
  • 1-2 paket saffran beroende på saffransmak
  • russin
  • Instruktioner

    Smält fettet. Tillsätt vattnet. Smula ner jästen i en skål och häll över degvätskan. Tillsätt sirap, salt och vetemjöl (spara lite till utbakningen). Arbeta ihop degen tills den släpper bunken. Låg degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter. Baka ut som lussekatter. Garnera med russin (som trycks ned hårt). Pensla bullarna med ägg, och grädda bullarna i 250 grader i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 20 min
    25
    6
    3.8
    2 h 30 min
    3-4
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kul med julbak
    Ställ till med julbak tillsammans med goda vänner under en dag i bö...

    Bli bättre i köket - Baka godare saffransbröd
    Tyvärr tycker många att köpta lussekatter och saffransbröd faktiskt är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben