Lyxig fisk & skaldjurssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Lyxig fisk och skaldjurssoppa som garanterat blir succé på festen eller middagsträffen. Tar lite tid, men det är det värt!

Ingredienser

  • 1 stor morot
  • 1 bit rotselleri
  • 1/2 fänkål
  • 4-5 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 gr torskrygg
  • 250 gr laxfilé
  • 250 gr räkor
  • 250 gr musslor
  • 2 stora tomater
  • 1,5 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 500 ml vispgrädde
  • 500 ml vitt vin
  • 500-800 ml vatten
  • 1,5 st hönsbuljong-tärningar
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1,5 lagerblad
  • Salt
  • Peppar
  • Dill
  • Persilja
  • Gräslök
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök, vitlök, morot, rotselleri och fänkål.( små tärningar,ca 3x3mm)
    2. Fräs dessa med olivolja och smör i en stor kastrull.
    3. När det mjuknat lite, tillsätt vitvinet och reducera ner det till hälften.
    4. Skär under tiden fisken i lagom stora bitar, skala räkorna och putsa musslorna.
    5. När vinet kokat ner till hälften, tillsätter du vattnet, buljongen, kryddpeppar, lagerblad och salt och peppar. Tillsätt sedan fisken och låt sjuda i 5 minuter. Vänd sedan försiktigt ner musslor och grädden.Låt åter sjuda i ca 5-7 minuter. Smaka av och tillsätt salt och peppar efter smak.
    6. Vänd sist ner de skalade räkorna, dill, persilja och gräslök.
    7. Garnera faten med en citronskiva och dillkvist.
    8. Servera med ett gott bröd.
    9. Smaklig måltid!! =)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben