Lyxig tårta på lax och löjrom

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 5 timmar

Mmm, supergod förrätts eller bufférätt

Ingredienser

  • 200 g mörk kavring
  • 75 g smält smör
  • 5 blad gelatin
  • 250 g rökt lax
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g kesella
  • 2 dl lättcrèmefraiche
  • 1msk pressad citron
  • salt
  • peppar
  • 200 g rom
  • Instruktioner

    1. Finfördela kavringen i en mixer och blanda i det smälta smöret. Klä en form med löstagbara kanter med plastfolie. Fördela blandningen på botten Lägg i kylen i 30 minuter
    2. Lägg gelatin i kallt vatten 10 min. Hacka laxen i småbitar. Finhacka löken. Vispa grädden. Rör i lax, lök, kesella, crèmefraîche, citron och smaka av med salt och peppar. Krama ur gelatin, smält på svag värme och rör ner i smeten. Fördela jämn över botten.
    3. Kyl i 3-4 timmar (går även utmärkt att frysa) Tag ut och garnera med rom, dill och citron

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben