Lyxiga gratinerade champinjonhattar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En gudomlig förrätt, som jag brukar tillaga på nyårsafton. PS! Gör den laktosfri, använd dig av laktosfri grädde och cream cheese.

Ingredienser

  • 16 stora champinjoner
  • 300 g cream cheese ost
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 bitar av färsk vitlök
  • Instruktioner

    1. Ta champinjonerna och avlägsna stjälken från varje hatt, placera hattarna 4 st / per servering( person) i en ugnssäker form upp och ned ( som du kan servera rätten i )
    2. Vispa cream cheesen med vispgrädden till en tjock smet.
    3. Pressa och fördela jämnt vitlöken direkt i champinjonhattarna, och sedan fördelar du ostsmeten med ett jämnt lager över hattarna. Gräddas i ugn ( 175 grader) ca 20 min eller tills de fått en fin gyllene färg.
    4. Har du inte några mindre ugnsformar kan du ta ugnsfolie och göra egna med att lägga foliet i en liten skål och forma foliet efter skålen. Var då försikig när du tar ut dem ur ugnen då foliet kan vara skört och lite vingligt =)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben