Lyxiga gratinerade champinjonhattar
En gudomlig förrätt, som jag brukar tillaga på nyårsafton.
PS! Gör den laktosfri, använd dig av laktosfri grädde och cream cheese.
Ingredienser
16 stora champinjoner
300 g cream cheese ost
3 dl vispgrädde
3 bitar av färsk vitlök
Instruktioner
- Ta champinjonerna och avlägsna stjälken från varje hatt, placera hattarna 4 st / per servering( person) i en ugnssäker form upp och ned ( som du kan servera rätten i )
- Vispa cream cheesen med vispgrädden till en tjock smet.
- Pressa och fördela jämnt vitlöken direkt i champinjonhattarna, och sedan fördelar du ostsmeten med ett jämnt lager över hattarna.
Gräddas i ugn ( 175 grader) ca 20 min eller tills de fått en fin gyllene färg.
- Har du inte några mindre ugnsformar kan du ta ugnsfolie och göra egna med att lägga foliet i en liten skål och forma foliet efter skålen. Var då försikig när du tar ut dem ur ugnen då foliet kan vara skört och lite vingligt =)
Liknande recept
Kommentarer (0)