Lyxlax i krämig sås

Serverar: 4-6 portioner

Lättlagad lyxlax

Ingredienser

  • 800 g benfri lax
  • 1 dl vatten
  • 3 msk konc hummerfond
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • ca 2 tsk fransk senap
  • 1 knippa dill
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • salt
  • 4-6 port pasta
  • Instruktioner

    Skär laxen i mindre bitar. Blanda vatten, hummerfond, crème fraiche, grädde och senap i en låg vid kastrull. Koka ihop såsen något. Lägg i laxbitarna och sjud under lock ca 10 min. Hacka dillen. Rör ner dill och rom i såsen. Smaka av med salt. Låt allt få ett uppkok. Servera med nykokt pasta och en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    helenah61 8 maj 2009

    Detta var en riktigt snabb och lättlagad rätt men ack så god. Tack för detta recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben