Lyxmacka med lax och spenat

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Drick gärna ett gott vin eller en god öl till.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 70 g färsk spenat
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • Muskotnöt efter smak
  • Smör
  • 4 skivor bröd
  • 60 g lagrad hårdost
  • 8 skivor kallrökt lax
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka löken. Fräs den i olivolja, salt och peppar. Vänd hastigt ner spenaten. Blanda lök och spenatblandningen med créme fraichen. Rör i senapen, honungen och eventuellt mer salt och peppar. Riv i muskotnöt. Smöra brödskivorna och hyvla osten. Lägg på laxen, spenatblandningen och sist osten. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Garnera gärna med citronklyftor vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben