Macaroni And Cheese Extravaganza

Serverar: 4 portioner

Amerikansk klassiker i DeLuxe-version. Ser vissa mängder konstiga ut beror det på att de är översatta från amerikanska mått.

Ingredienser

  • 4.7 dl gammaldags idealmakaroner
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4.7 dl mjölk
  • 2 msk finskurna färska örter (ta de du tycker om)
  • 110 g chèvreost, riven/smulad
  • 225 g cheddarost, riven
  • 110 g parmesanost, riven
  • 2 ½ dl mjukt rivebröd (kantskär och kör ett par skivor formfranska i matberedaren)
  • 1 msk smält smör
  • Svartpeppar direkt från kvarnen
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en 2-liters (ca) gratängform.
    2. Koka makaronerna enligt paketets anvisningar, häll av i ett durkslag och ställ åt sidan så att de får droppa av. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör i mjölet och blanda väl. Låt det småputtra lite utan att det får ta färg.
    3. Tillsätt mjölken gradvis under omrörning. Låt koka upp och småputtra lite till en simmig sås. Tillsätt örterna. Salta och peppra. Tillsätt sedan chèvren, cheddarn och 2/3 av parmesanen under omrörning. Låt puttra under omrörning tills osten har smält helt.
    4. Rör i makaronerna och blanda om väl. Häll "röran" i den smorda formen. Blanda ihop brödsmulorna, det smälta smöret och den återstående parmesanen. Fördela detta jämnt över makaroniröran.
    5. Låt gå i ugnen ca 25-30 minuter tills ytan är gyllenbrun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben