Den svenska versionen får ett lager köttfärssås i botten. Om du vill ha den vegetarisk blir det utan köttfärs. Använd gärna en ost med lite sting i smaken.
Ingredienser
4 dl makaroner
1 sats köttfärssås
Ostsås
1 msk Svenskt Smör
1 msk mjöl
4-5 dl Mjölk 3%
1 riven ost, Allerum Präst
1/2 dl riven ost, Allerum Präst
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
Ugn 225.
Koka makaronerna knappt mjuka. Smält smöret i en kastrull. Rör ned mjölet och späd med mjölken under ständig vispning. Vispa såsen slät.
Ta kastrullen från värmen och rör ned 1 dl riven ost. Vänd ned de kokta avrunna makaronerna i ostsåsen. Smaka av med salt och peppar.
Bottna en ugnsfast form med köttfärssås. Häll på makaroniröran. Toppa med resten av osten.
Hit kan allt förberedas och vänta i kylen. Värm/gratinera i ugnen i 20 minuter eller tills makaronerna fått fin färg och alltsammans är genomhett.