Swedish macaroni and cheese

Serverar: 4 portioner

Den svenska versionen får ett lager köttfärssås i botten. Om du vill ha den vegetarisk blir det utan köttfärs. Använd gärna en ost med lite sting i smaken.

Ingredienser

  • 4 dl makaroner
  • 1 sats köttfärssås
  • Ostsås
  • 1 msk Svenskt Smör
  • 1 msk mjöl
  • 4-5 dl Mjölk 3%
  • 1 riven ost, Allerum Präst
  • 1/2 dl riven ost, Allerum Präst
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225. Koka makaronerna knappt mjuka. Smält smöret i en kastrull. Rör ned mjölet och späd med mjölken under ständig vispning. Vispa såsen slät.
    2. Ta kastrullen från värmen och rör ned 1 dl riven ost. Vänd ned de kokta avrunna makaronerna i ostsåsen. Smaka av med salt och peppar.
    3. Bottna en ugnsfast form med köttfärssås. Häll på makaroniröran. Toppa med resten av osten.
    4. Hit kan allt förberedas och vänta i kylen. Värm/gratinera i ugnen i 20 minuter eller tills makaronerna fått fin färg och alltsammans är genomhett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben