Macaroni and cheese i muffinsform

Serverar: 10 portioner

Rätten går utmärkt att förbereda dagen före. Fyll blandningen i formarna men vänta med toppingen och gräddningen till ätdagen.

Ingredienser

  • 500 g makaroner
  • 250 g cheddar
  • 250 g prästost
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl grädde
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • 20-25 små muffinsformar av aluminium
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Koka makaronerna enligt anvisning på paketet, men koka bara halva tiden. Riv ostarna.
    3. Värm mjölken och grädden och smula ner buljongtärningen. Sänk värmen och tillsätt worcestersåsen och kajennpepparn.
    4. Tillsätt de rivna ostarna och rör tills osten smält. Låt det inte koka för då kan det skära sig.
    5. Blanda makaronerna och såsen i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
    6. Fyll muffinsformar med makaroniblandningen.
    7. Rör ihop persilja, parmesan och ströbröd och toppa med det. Tillaga i ugnen 15–20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben